Rolul apei in procesul de slabire!

Auzim de foarte multe ori si de la foarte multe persoane ca trebuie sa bem 2 l de apa pe zi, dar putini ne spun si de ce este asa de important acest lucru.

O sa incep cu ceea ce aproape toti stim … organismul nostru este alcatuit din 70 % apa. Necesarul nostru zilnic de apa depinde de sex, varsta, greutate, gradul de adipozitate al individului dar si de efortul fizic pe care il face. Asadar 2l/zi nu sunt “batuti in cuie”. Asa ca, doamnelor si domnisoarelor, nu va ingrijorati!

Apa reprezinta singurul lichid cunoscut care hidrateaza intr-un mod eficient organismul asigurandu-i si aportul de minerale, si asta fara a produce tulburari metabolice (cum fac laptele, berea sau sucurile industriale) , fara sa aduca un aport crescut de calorii (de care cam fugim, trebuie sa recunoastem) si care are efecte benefice asupra sanatatii.

Ce nu se stie despre apa:

·         De cele mai multe ori mecanismul de sete este atat de slab incat poate fi confundat cu senzatia de foame.

·         Lipsa de apa este factorul numarul 1 care declanseaza starea de oboseala pe parcursul zilei.

·         Cercetari clinice efectuate pe pacienti arata faptul ca 8-10 pahare de apa au scazut semnificativ durerile de spate la 80% din subiectii suferinzi.

·         Consumul inadecvat de apa duce saptamanal la moarte a milioane de celule  datorita deshidratarii ceea ce duce la scaderea performantei si concentrarii  noastre de zi cu zi.

·         Fara apa toxinele acumulate zi de zi din alimentatie si nu numai ar stagna in organism si ar duce la aparitia numeroaselor disfunctii.

Este important pentru noi sa intelegem ca organismul nostru trebuie sa primeasca in fiecare zi apa pura si curata. (Aquarion).  Apa , in cantitate suficienta , ajuta la o buna functionare a glandei tiroide, regleaza temperatura corpului, ajuta la o detoxifiere buna, mentine echilibrul si ajuta ficatul sa descompuna si sa elimine cat mai multe grasimi. Este deci esentiala intr-o cura de slabire corect facuta.

Atunci cand aveti nevoie de ajutor pentru a slabi tot apa este Solutia, ea este singura care nu contine calorii sau colesterol. Beti un pahar de apa cu o jumatate de ora inainte de masa pentru a potoli senzatia de foame si a potoli crampele abdominale. In timpul curelor de slabire in organism se strang multe deseuri organice (uree, acid uric) care vor fi eliminate si filtrate prin intermediul rinichilor cu un aport adecvat de apa.

Puteti incepe ziua cu un pahar de apa in care ati pus o felie de lamaie. Este un mod natural de a trezi simturile, de a pastra elasticitatea pilelii si tonusul muscular. Apa este tratamentul fundamental al frumusetii corpului dumneavoastra. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca nu trebie sa beti apa doar atunci cand va este sete, cu timpul acest mecanism nu se mai declanseaza chiar atat de bine.

Consumand apa in mod constant veti fi si rasplatite: se vor elimina ridurile fine, se elimina toxinele in mod natural si se vor reduce edemele. Si daca mai scapam si de kilogramele in plus nu cred ca se supara nimeni.

Ce mai trebuie mentionat… nu beti niciodata apa in timpul mesei decat in cantitati extrem de mici (si doar daca este absolut nevoie) pentru a nu dilua sucurile digestive , incetinind astfel digestia. Apa poate fi consumata la 30 de minute dupa masa.  Consumati apa in cazul in care efectuati o activitate intensa in care transpirati pentru a pune la loc ce se pierde prin transpiratie . In timpul lactatiei se va suplimenta consumul de apa datorita pierderilor care intervin din cauza lactatiei. Clima calda favorizeaza deshidratarea , deci vara trebuie un consum de apa adecvat.

Aveti grija la temperatura apei, ea nu trebuie sa fie nici rece dar nici foarte calda pentru a nu perturba digestia si a nu produce modificari gastro-intestinale.

Ca o concluzie ….

            Beti apa pentru a fi frumoase, suple, petntru o piele de invidiat, pentru un echilibru interior bun si pentru a arata si a te simti cu adevarat frumoasa !!!

Maria Rosca

Kinetoterapeut

 

Comentarii

comentarii