Curățare cu ultrasunete

Ce este curățarea facială cu ultrasunete?

Curățarea facială cu ultrasunete este o procedură non-invazivă și nechirurgicală care folosește ultrasunete pentru a exfolia, curăța și revitaliza pielea feței. Această procedură se realizează cu ajutorul unui dispozitiv care emite unde sonice cu frecvență înaltă. Acest dispozitiv este echipat cu o sondă care permite terapeutului sau esteticianului să efectueze curățarea.

Cum funcționează si cum ne poate ajuta curățarea facială cu ultrasunete în cadrul unui tratament facial?

Curățarea facială cu ultrasunete funcționează prin utilizarea ultrasunetelor pentru a efectua mai multe acțiuni benefice asupra pielii feței.

Iată cum poate ajuta în cadrul unui tratament facial:

 • ultrasunetele emise de dispozitiv ajută la exfolierea pielii, îndepărtând celulele moarte și impuritățile de la suprafața acesteia. Această exfoliere blândă ajută la deschiderea porilor și la pregătirea pielii pentru alte tratamente sau produse de îngrijire a pielii.
 • ultrasunetele pot ajuta la deschiderea porilor, ceea ce face posibilă o curățare mai eficientă a acestora. Acest lucru poate fi deosebit de util în cazul persoanelor cu probleme de ten, cum ar fi punctele negre sau porii dilatați.
 • ultrasunetele pot ajuta la stimularea absorției produselor de îngrijire a pielii, astfel încât acestea să pătrundă mai adânc în piele. Acest lucru duce la o hidratare mai eficientă a pielii.
 • procedura cu ultrasunete poate ajuta la reducerea inflamației pielii, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu ten sensibil sau cu probleme de piele, precum acnee ușoară sau roșeață.
 • ultrasunetele pot ajuta la stimularea producției de colagen în piele. Colagenul este o proteină esențială pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Prin stimularea producției de colagen, pielea poate deveni mai fermă și mai netedă.
 • curățarea facială cu ultrasunete este o procedură neinvazivă și non-chirurgicală, ceea ce înseamnă că nu necesită anestezie sau timp de recuperare. Poți reveni la activitățile zilnice imediat după procedură.

Este important de menționat că rezultatele pot varia în funcție de tipul de piele al fiecărei persoane și de problema specifică a pielii. Este recomandat să discuți cu un terapeut de înfrumusețare pentru a evalua nevoile tale și pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care să includă sau să excluză curățarea facială cu ultrasunete în funcție de obiectivele tale de frumusețe și de sănătate a pielii.

La ce să te aștepți după o ședință de curățarea facială cu ultrasunete?

După o ședință de curățare cu ultrasunete, poți să te aștepți la următoarele efecte și senzații:

 • imediat după procedură, vei simți că pielea ta este curată și proaspătă. Ultrasunetele ajută la exfolierea celulelor moarte ale pielii și la îndepărtarea impurităților de la suprafața pielii.
 • curățarea facială cu ultrasunete ajută la deschiderea porilor și la eliminarea punctelor negre. Ca rezultat, vei observa o îmbunătățire a texturii pielii și o reducere a porilor dilatați.
 • după procedură, pielea ta va fi mai receptivă la produsele de îngrijire a pielii. Acest lucru înseamnă că produsele aplicate ulterior, cum ar fi serurile sau cremele hidratante, vor pătrunde mai adânc și vor hidrata pielea mai eficient.
 • dacă ai probleme de piele, cum ar fi roșeațe sau inflamație ușoară, s-ar putea să observi o reducere a acestor simptome după curățarea cu ultrasunete.
 • majoritatea persoanelor descriu procedura de curățare cu ultrasunete ca fiind relaxantă și plăcută. Nu ar trebui să experimentezi durere sau disconfort semnificativ în timpul sau după procedură.
 • curățarea cu ultrasunete este o procedură neinvazivă, ceea ce înseamnă că nu necesită timp de recuperare. Poți reveni la activitățile zilnice imediat după tratament.

Cum se recomanda a se face ședințele de curățarea facială cu ultrasunete?

În mod obișnuit, ședințele de curățare cu ultrasunete pot fi programate în mod regulat, cum ar fi o dată pe lună sau la fiecare 4-6 săptămâni. Aceasta ajută la menținerea unui aspect sănătos al pielii și la prevenirea problemelor viitoare.

Frecvența și numărul de ședințe de curățare cu ultrasunete recomandate pot varia în funcție de tipul tău de piele, starea pielii și obiectivele personale (diminuare pori dilatați, antirid, hidratare, regenerare, etc).

Care sunt contraindicațiile procedurii de curățare cu ultrasunete?

Curățarea cu ultrasunete este o procedură non-invazivă și sigură în majoritatea cazurilor, dar există anumite contraindicații și situații în care nu ar trebui să fie efectuată sau ar trebui evitată.

Câteva dintre contraindicațiile comune pentru procedura de curățare cu ultrasunete:

 • femeile gravide ar trebui să evite procedura de curățare cu ultrasunete, deoarece efectele ultrasunetelor asupra fătului nu sunt pe deplin cunoscute.
 • dacă ai o infecție activă a pielii, cum ar fi o erupție cutanată sau herpes, procedura de curățare cu ultrasunete ar trebui amânată până când problema pielii se vindecă complet.
 • persoanele cu acnee severă sau cu piele foarte sensibilă ar trebui să consulte un specialist în îngrijirea pielii înainte de a încerca procedura cu ultrasunete, deoarece aceasta poate agrava starea pielii sau cauza disconfort.
 • dacă ai implanturi metalice în zona feței, trebuie să discuți cu medicul sau specialistul înainte de a efectua curățarea cu ultrasunete, deoarece ultrasunetele pot interacționa cu aceste implanturi.
 • dacă ai iritații cutanate sau arsuri solare severe, este recomandat să amâni procedura de curățare cu ultrasunete până când pielea se vindecă.

Este important să consulți întotdeauna un terapeut de înfrumusețare înainte de a opta pentru o procedură de curățare cu ultrasunete, în special dacă ai orice preocupări sau condiții medicale preexistente. Aceasta va asigura că procedura este sigură și potrivită pentru tine, și vei primi îndrumări specifice în funcție de nevoile și starea ta de piele.

Este important să consulți întotdeauna un terapeut de înfrumusețare înainte de a opta pentru o procedură de curățare cu ultrasunete, în special dacă ai orice preocupări sau condiții medicale preexistente. Aceasta va asigura că procedura este sigură și potrivită pentru tine, și vei primi îndrumări specifice în funcție de nevoile și starea ta de piele.

CMSANATATEA

Comments are closed