Diagnostic stadiu celulita

Celulita reprezinta o inflamatie a tesutului celular subcutanat adica o acumulare de lichid in tesutul subcutanat. Stadiile de dezvoltare depind de trecerea timpului si evolutia sa naturala.

Stadiul 1: Pielea de pe coapse si solduri este ferma si tonifiata, abia daca se observa un inceput de “coaja de portocala”.

Stadiul 2: Pielea are in continuare aspect ferm. Incepe insa sa se observe, la o examinare mai atenta semnul “cojii de portocala”. Din punct de vedere histologic, se observa o fragmentare a fibrelor elastice si aparitia celulelor grase in spatiul interstitial.

Stadiul 3: Pielea are aspect ferm doar cand persoana sta in pozitia culcat, iar atunci cand sta in picioare are aspect de coaja de portocala. Apare frecvent in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 35 si 40 ani, care sunt supraponderale. Din punct de vedere histologic, exista o mai mare contractie a celulelor adipoase si degenerarea fibrelor elastice.

Stadiul 4: Aspect de coaja de portocala vizibil in multiple zone. Stadiu des intalnit in cazuri de obezitate si menopauza. Din punct de vedere histologic, tesutul subepitelial si-a pierdut structura normala si a fost inlocuit cu tesuturi fibrozate, fibre de colagen.

Printre factorii care conduc la aparitia celulitei sunt:
–    graviditatea
–    dereglarile hipotalamusului
–    agresiuni externe (caderi psihice, stres, alimentatie incorecta)
–    dereglarea functiei tiroidienei, hepatice, intestinale
–    tutun
–    corticoizi etc.
Toate acestea infuenteaza dezvoltarea structurilor inestetice de celulita.

 

Printr-un simplu test termografic , in doar cateva secunde , vom vedea care este stadiul in care se afla clienta.

Comentarii

comentarii