Iontoforeza facială

Ce este iontoforeza facială?

Iontoforeza facială este o procedură cosmetică care implică utilizarea unei tehnologii care utilizează curent electric pentru a ajuta la introducerea substanțelor active sau a ingredientelor benefice în pielea feței. Acest tratament se realizează cu ajutorul unui dispozitiv special numit iontofor, care generează un curent electric mic și controlat pentru a facilita penetrarea substanțelor în straturile profunde ale pielii. Iontoforesa facială este utilizată pentru a îmbunătăți aspectul și starea pielii, de obicei în combinație cu seruri sau produse de îngrijire a pielii.

Cum funcționează și cum ne poate ajuta o sedință de iontoforeza facială?

Iontoforeza facială funcționează prin utilizarea unui curent electric mic pentru a facilita introducerea substanțelor active sau a ingredientelor benefice în straturile profunde ale pielii feței. Procesul are loc în mai mulți pași:

 • înainte de a începe procedura de iontoforeză, specialistul în îngrijirea pielii va aplica seruri sau substanțe active pe fața ta. Aceste substanțe pot include vitamine, antioxidanți, acid hialuronic sau alte ingrediente benefice pentru piele.
 • apoi, un dispozitiv de iontoforeză este utilizat pentru a genera un curent electric mic, dar controlat. Acest curent electric poate avea rolul de a deschide temporar canale în stratul superior al pielii (stratul cornos), ceea ce facilitează absorția substanțelor active.
 • substanțele active sunt astfel introduse în straturile mai profunde ale pielii, unde pot oferi beneficii specifice, cum ar fi hidratarea, tratamentul acneei sau stimularea producției de colagen.

Beneficiile unei ședințe de iontoforeză facială:

 • iontoforesa facilitează absorbția substanțelor active, ceea ce poate spori eficacitatea produselor utilizate.
 • procedura poate ajuta la hidratarea profundă a pielii, ceea ce contribuie la reducerea uscăciunii și a deshidratării.
 • substanțele active introduse pot ajuta la tratarea specifică a problemelor pielii, cum ar fi acneea, petele pigmentare, ridurile sau cicatricile.
 • iontoforeza poate stimula producția de colagen, ceea ce contribuie la îmbunătățirea fermității și elasticității pielii.
 • procedura poate contribui la obținerea unei pielii mai sănătoase, mai strălucitoare și mai întinerită.

Este important să consulți un specialist în îngrijirea pielii pentru a discuta despre nevoile tale specifice și pentru a stabili un plan de tratament personalizat. Iontoforeza facială poate fi o modalitate eficientă de a îmbunătăți starea și aspectul pielii tale.

La ce să te aștepți dupa o ședință de iontoforeză facială?

După o ședință de iontoforeză facială, poți să te aștepți la următoarele:

 • una dintre primele senzații pe care le vei observa este o piele mai hidratată și mai strălucitoare. Acest efect este adesea vizibil imediat după procedură.
 • datorită iontoforesului, substanțele active aplicate pe piele au fost introduse mai profund în straturile pielii, ceea ce poate îmbunătăți eficacitatea produselor utilizate.
 • dacă ai avut inflamație sau roșeață înainte de procedură, aceste simptome pot fi reduse după iontoforeză.
 • pielea poate deveni mai catifelată și mai moale la atingere, datorită hidratării și a stimulării colagenului.
 • rezultatele iontoforezei faciale sunt de obicei temporare. Pentru a menține beneficiile, poate fi necesar să efectuezi ședințe regulate sau să continui să utilizezi produse de îngrijire a pielii cu substanțe active.

Specialistul în îngrijirea pielii sau terapeutul poate discuta cu tine despre planul de îngrijire a pielii și despre cât de des ar trebui să revii pentru a menține rezultatele.

După iontoforeză, este important să eviți expunerea prelungită la soare și să aplici protecție solară pentru a proteja pielea.

Este important să ții cont că rezultatele pot varia de la o persoană la alta și pot depinde de produsele utilizate, precum și de tehnica specialistului. De asemenea, este crucial să continui să ai o rutină de îngrijire a pielii adecvată pentru a menține beneficiile procedurii.

Cum se recomandă a se face ședințele de iontoforeză facială?

Ședintele de iontoforeză facială intră în cadrul unui tratament facial complex ce poate fi efectuat o data pe lună sau lșa necesitate.

Care sunt contraindicațiile procedurii de iontoforeză facială?

Iontoforeza facială este o procedură sigură în majoritatea cazurilor, dar există situații și condiții medicale în care ar trebui evitată sau efectuată cu precauție:

 • dacă ai leziuni cutanate, răni deschise, arsuri solare sau iritații pe față, este indicat să aștepți până când pielea se vindecă complet înainte de a efectua iontoforesa.
 • dacă ai alergii sau sensibilitate la ingredientele sau substanțele active utilizate în procedură, ar trebui să informezi specialistul în îngrijirea pielii și să eviți substanțele care îți provoacă reacții adverse.
 • dacă ai acnee severă sau afecțiuni cutanate active, cum ar fi eczema, procedura de iontoforeză ar trebui evitată în acele zone ale pielii.
 • există o mică categorie de persoane care pot fi sensibile la curentul electric și pot dezvolta reacții adverse. Este important să discuți cu specialistul înainte de procedură.
 • dacă ai dispozitive medicale implantate, cum ar fi stimulateur cardiac sau pompe de insulină, discută cu medicul tău înainte de a efectua iontoforeză pentru a verifica compatibilitatea procedurii.
 • femeile gravide sau care alăptează ar trebui să aibă grijă și să discute cu medicul sau specialistul înainte de a efectua procedura de iontoforeză.
 • dacă ai boli de piele specifice sau afecțiuni cutanate grave, discută cu medicul sau specialistul în îngrijirea pielii înainte de a efectua iontoforeză.
 • dacă ai condiții medicale preexistente, precum diabet sau probleme cardiace, discută cu medicul tău pentru a evalua siguranța procedurii în cazul tău.

Este indicat să discuți cu un specialist în îngrijirea pielii înainte de a efectua procedura de iontoforeză pentru a evalua dacă este potrivită pentru tine și pentru a evita potențialele complicații. Respectând aceste contraindicații, poți asigura siguranța și beneficiile procedurii de iontoforeză facială.

Comments are closed