Radiofrecvența facială

Ce este radiofrecvența facială?

Radiofrecvența facială este o procedură non-invazivă de îngrijire a pielii care utilizează energie cu frecvență radio pentru a stimula producția de colagen și elastină în piele. Această procedură ajută la strângerea pielii, reducerea ridurilor și îmbunătățirea fermității, fără a afecta stratul superior al pielii. Este utilizată pentru a obține un aspect mai tânăr și mai sănătos al pielii feței și gâtului.

Cum funcționează și cum ne poate ajuta radiofrecvența facială?

Radiofrecvența facială funcționează prin utilizarea energiei cu frecvență radio pentru a încălzi țesuturile pielii de pe față și gât.

Această încălzire are mai multe efecte benefice și poate ajuta în următoarele moduri:

 • căldura indusă de radiofrecvență ajută la stimularea fibroblastelor, celule care produc colagen; colagenul este o proteină esențială pentru fermitatea și elasticitatea pielii; prin stimularea producției de colagen, radiofrecvența poate reduce aspectul liniilor fine și ridurilor și poate contribui la îmbunătățirea texturii pielii.
 • radiofrecvența poate, de asemenea, stimula producția de elastină, o proteină care ajută la menținerea elasticității pielii; acest lucru contribuie la prevenirea și tratarea lăsării pielii.
 • procedura de radiofrecvență poate duce la o ușoară contracție a țesuturilor pielii; aceasta poate ajuta la obținerea unui aspect mai tonifiat și mai strâns al pielii, reducând aspectul lăsat sau flasc.
 • prin stimularea producției de colagen și elastină și prin strângerea țesuturilor, radiofrecvența poate reduce aspectul ridurilor și liniilor fine.
 • procedura poate ajuta la îmbunătățirea texturii generale a pielii, făcând-o mai netedă și mai uniformă.

Radiofrecvența facială este o procedură neinvazivă, ceea ce înseamnă că nu necesită timp de recuperare. Este indicat ca după ședința de radiofrecvență pielea să nu fie spălată minim 3 ore.

La ce să te aștepți după o ședință de radiofrecvență facială?

După o ședință de radiofrecvență facială, poți să te aștepți la următoarele efecte și senzații:

 • după procedura de radiofrecvență, poți observa o ușoară roșeață a pielii, similară cu cea de la o expunere ușoară la soare. Aceasta este o reacție normală la căldura indusă de procedură și de obicei dispare în câteva ore sau chiar minute.
 • efectele vizibile ale procedurii, cum ar fi strângerea pielii și reducerea ridurilor, pot deveni mai evidente în săptămânile și lunile următoare. Producția de colagen și elastină este stimulată treptat, deci efectele se acumulează în timp.
 • procedura de radiofrecvență este, în general, nedureroasă și nu necesită timp de recuperare. Poți reveni la activitățile zilnice imediat după tratament.
 • poți fi sfătuit să aplici o cremă hidratantă sau un produs de îngrijire a pielii după procedură pentru a menține pielea hidratată și pentru a maximiza beneficiile tratamentului.
 • după procedura de radiofrecvență, este important să eviți expunerea directă la soare și să aplici un produs de protecție solară pentru a proteja pielea, deoarece pielea poate deveni mai sensibilă la radiațiile UV după tratament.

Efectele procedurii pot apărea treptat, pe măsură ce producția de colagen și elastină crește. De obicei, sunt necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultate optime, în funcție de obiectivele tale și de starea inițială a pielii.

Cum se recomandă a se face ședințele de radiofrecvență facială?

Ședințele de radiofrecvență faciale se recomanda a fi efectuate o data la 7- 10 zile, minim 6 sedințe (maxim 8) in funcție de obiectivele dvs si starea pielii.

Care sunt contraindicațiile procedurii de radiofrecvență facială?

Procedura de radiofrecvență facială este în general sigură și eficientă, dar există unele contraindicații și situații în care nu ar trebui să fie efectuată sau ar trebui evitată:

 • procedura de radiofrecvență facială nu este recomandată în timpul sarcinii din cauza lipsei de date privind siguranța acesteia în acest context. Este mai bine să aștepți până după naștere pentru a efectua astfel de tratamente.
 • dacă ai o infecție activă a pielii, cum ar fi o erupție cutanată sau herpes, procedura de radiofrecvență facială ar trebui amânată până când problema pielii se vindecă complet.
 • dacă ai implanturi metalice în zona feței, trebuie să discuți cu medicul sau specialistul înainte de a efectua procedura, deoarece radiofrecvența poate interacționa cu aceste implanturi.
 • persoanele cu acnee severă sau cu piele foarte inflamată ar trebui să consulte un specialist în îngrijirea pielii înainte de a opta pentru radiofrecvență, deoarece procedura poate agrava starea pielii sau cauza disconfort.
 • dacă ai probleme medicale preexistente, cum ar fi tulburări ale inimii sau ale sistemului circulator, este important să discuți cu medicul tău înainte de a efectua radiofrecvența facială.
 • dacă ai iritații cutanate sau arsuri solare severe, este recomandat să amâni procedura de radiofrecvență până când pielea se vindecă.

Este important să consulți întotdeauna un specialist în îngrijirea pielii înainte de a opta pentru o procedură de radiofrecvență facială, în special dacă ai orice preocupări sau condiții medicale preexistente. Acesta va evalua starea pielii și îți va oferi recomandări personalizate pentru tratament.

CMSANATATEA

Comments are closed