Tratament complex cu radiofrecvență (curățare, antirid, regenerare)

Ce este tratamentul complex cu radiofrecvență?

Tratamentul complex cu radiofrecvență combină multiple tehnici pentru a obține rezultate superioare în îngrijirea pielii. Acest tratament adaugă la procedura de bază a radiofrecvenței alte metode precum curățarea cu microdermabraziune sau utilizarea ultrasunetelor (în funcție de anotimp) și aplicarea unei măști faciale pentru a obține o îmbunătățire completă a stării pielii.

Iată o scurtă descriere a fiecărei etape:

 • microdermabraziunea sau curățarea cu ultrasunete constă în exfolierea delicată a stratului superior al pielii pentru a îndepărta celulele moarte și impuritățile, contribuind la o piele mai curată și mai luminoasă.
 • radiofrecvența încălzește țesutul profund al pielii, stimulând producția de colagen și elastină, astfel îmbunătățind fermitatea și tonicitatea pielii.
 • o mască facială adecvată pentru tipul și nevoile pielii poate fi aplicată pentru a completa tratamentul, oferind hidratare, nutriție și calmare.

Acest tratament combinat oferă multiple beneficii pentru piele, ajutând la regenerarea și îmbunătățirea aspectului și sănătății sale generale. Este important să consulți un specialist în frumusețe pentru a evalua dacă acest tratament este potrivit pentru tipul și nevoile tale specifice de piele.

Cum funcționează și cum ne poate ajuta tratamentul complex cu radiofrecvență?

Iată cum funcționează și cum poate ajuta:

 • prin microdermabraziune sau curățare cu ultrasunete, se elimină celulele moarte ale pielii și impuritățile de la suprafața pielii, permițând regenerarea celulară și îmbunătățirea texturii pielii.
 • radiofrecvența încălzește straturile profunde ale pielii, stimulând producția de colagen și elastină. Aceasta ajută la îmbunătățirea fermității și elasticității pielii, reducând aspectul liniilor fine și al ridurilor.
 • măștile faciale pot furniza o varietate de substanțe active și ingrediente nutritive care hidratează și hrănesc profund pielea, oferindu-i un aspect mai luminos și mai sănătos.

Beneficiile tratamentului complex:

 • eliminarea impurităților și a celulelor moarte contribuie la o piele mai curată și mai luminoasă.
 • radiofrecvența ajută la îmbunătățirea fermității și elasticității pielii pentru un aspect mai tânăr.
 • măștile faciale pot oferi hidratare profundă și nutriție, revigorând și îmbunătățind sănătatea generală a pielii.
 • reduce apariția liniilor fine și a ridurilor.
 • ajută la contracararea efectelor îmbătrânirii, cum ar fi pierderea fermității și a elasticității pielii.
 • poate oferi o ușoară ridicare a pielii, contribuind la definirea și conturarea feței.
 • unele studii sugerează că tratamentul cu radiofrecvență poate ajuta la reducerea aspectului cicatricilor de acnee sau la diminuarea porilor dilatați.
 • tratamentul nu necesită timp de recuperare, iar majoritatea oamenilor se pot întoarce la activitățile lor imediat după procedură.

Aceste beneficii fac ca tratamentul cu radiofrecvență să fie popular în rândul celor care caută îmbunătățiri vizibile în textura și fermitatea pielii fără a recurge la proceduri invazive sau cu timp îndelungat de recuperare. Totuși, rezultatele pot varia de la o persoană la alta, iar consultarea unui specialist este crucială pentru a determina dacă acest tratament este potrivit pentru tine.

La ce să te aștepți după o ședință de tratament complex cu radiofrecvență?

Imediat după tratament:

 • este posibil să observi o ușoară roșeață pe piele imediat după procedură, ca urmare a stimulării pielii și a circulației sanguine crescute. Aceasta este adesea temporară și dispare în câteva ore.
 • microdermabraziunea va ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, ceea ce ar putea face ca pielea să arate mai fină și mai luminoasă chiar și imediat după tratament.

Câteva zile după tratament:

 • pielea poate începe să se regenereze și să se refacă, oferind un aspect îmbunătățit în textură și fermitate în următoarele zile după procedură.
 • efectul măștii faciale poate continua să ofere hidratare și nutriție pielii timp de câteva zile, făcând-o să pară mai hidratată și mai hrănită.

Rezultate pe termen lung:

 • rezultatele complete ale tratamentului pot fi observate pe măsură ce pielea se regenerează și își îmbunătățește textura și fermitatea în săptămânile următoare.

Beneficiile pot continua să se manifeste pe termen lung, cu condiția să urmezi un regim de îngrijire a pielii adecvat și să faci tratamente regulate pentru a menține rezultatele.

Este important să urmezi instrucțiunile post-tratament oferite de specialist pentru a maximiza beneficiile și pentru a menține sănătatea pielii. Dacă observi reacții adverse severe sau disconfort persistent, ar fi indicat să consulți specialistul care a efectuat tratamentul.

Cum se recomandă a se face ședințele de tratament complex cu radiofrecvență?

Tratamentul se poate efectua o dată pe lună sau la 2 luni, în funcție de tipul de ten și efectul urmărit.

Care sunt contraindicațiile procedurii de tratament complex cu radiofrecvență?

Contraindicații generale:

 • femeile însărcinate ar trebui să evite tratamentele cosmetice și estetice intense sau invazive.
 • prezența unor leziuni deschise, răni, arsuri sau iritații ale pielii în zona care urmează să fie tratată poate fi o contraindicație pentru procedură.
 • persoanele cu boli de piele severe, cum ar fi psoriazisul, eczema sau dermatita severă, ar putea fi contraindicate pentru aceste proceduri, deoarece pot agrava starea pielii.

Contraindicații specifice pentru radiofrecvență:

 • persoanele cu implanturi metalice în zona tratată sau dispozitive medicale pot avea contraindicații, deoarece radiofrecvența poate interacționa cu acestea.
 • prezența unor boli sau afecțiuni medicale precum boli de inimă, tiroidă, epilepsie sau tulburări de coagulare a sângelui poate necesita precauții speciale sau poate fi o contraindicație pentru tratament.

Contraindicații specifice pentru microdermabraziune și masca facială:

 • persoanele cu sensibilități cunoscute la anumite substanțe sau ingrediente cosmetice ar trebui să evite produsele care le pot provoca reacții alergice.
 • prezența unor boli de piele acute, cum ar fi herpesul sau alte infecții cutanate active, poate fi o contraindicație pentru procedurile de microdermabraziune și aplicarea măștii faciale.

Este important să consulți un specialist înainte de a începe un astfel de tratament complex pentru a evalua dacă este potrivit pentru tine. Un specialist în frumusețe poate oferi o evaluare adecvată a stării tale de piele și poate recomanda tratamente alternative sau personalizate, ținând cont de nevoile și condițiile specifice ale pielii tale.

CMSANATATEA

Comments are closed