Tratament ten sensibil și/sau cuperozic

Ce este tratamentul facial pentru ten sensibil?

Tratamentul este o procedură complexă de îngrijire a pielii, împărțită în mai multe etape:

 • se începe cu îndepărtarea machiajului și a impurităților acumulate în timpul zilei. Acest pas ajută la pregătirea pielii pentru etapele următoare.
 • utilizarea ultrasunetelor pentru curățarea pielii ajută la îndepărtarea punctelor negre și a celulelor moarte, oferind o curățare mai profundă și delicată.
 • acest pas presupune pulverizarea unui jet de oxigen la distanță pentru a revigora și a hidrata pielea, fără a afecta sensibilitatea acesteia.
 • tonicul antiinflamator se aplică pentru a calma și a reduce inflamațiile, având ca scop menținerea sănătății pielii și diminuarea oricăror iritații.
 • masaj cu ultrasunete este un program special destinat pielii cu probleme precum cuperoza sau sensibilitatea crescută. Acest masaj ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și la relaxarea pielii.
 • aplicarea unei măști speciale adaptate nevoilor pielii ajută la hrănirea profundă și la regenerarea acesteia.
 • o cremă special formulată pentru a regla circulația sanguină, a strânge porii, a oferi fermitate pielii și a-i reda luminozitatea.

Aceste etape sunt gândite pentru a oferi o îngrijire completă și intensă pielii, având în vedere nevoile specifice și sensibilitatea acesteia. Este un tratament care vizează să aducă beneficii multiple, de la curățare profundă la calmarea și regenerarea pielii.

Cum funcționează și cum ne poate ajuta tratamentul facial pentru ten sensibil?

Fiecare etapă din acest tratament contribuie în mod specific la sănătatea și aspectul general al pielii:

 • elimină machiajul și impuritățile de la suprafața pielii, permit produselor ulterioare să pătrundă mai eficient și să ofere beneficii mai profunde.
 • folosirea ultrasunetelor permite curățarea profundă a porilor eliminând celulele moarte și impuritățile care pot bloca pielea. Acest lucru poate îmbunătăți textura pielii și poate reduce aspectul porilor dilatați și al punctelor negre.
 • oxigenul ajută la revitalizarea și hidratarea pielii, oferindu-i un aspect mai luminos și sănătos.
 • tonic antiinflamator reduce inflamația și poate ajuta la calmarea iritațiilor, a roșeții și a sensibilității pielii.
 • prin îmbunătățirea circulației sanguine și relaxarea pielii, acest tip de masaj cu ultrasunet poate contribui la diminuarea aspectului vizibil al venelor dilatate sau a roșeții, caracteristice tenului cu cuperoză sau tenului sensibil.
 • masca specială oferă nutrienți și substanțe active pielii contribuind la hidratare, hrănire și regenerare. Aceasta poate aduce beneficii specifice în funcție de tipul de mască utilizată, cum ar fi detoxifierea, luminozitatea sau reducerea inflamației.
 • crema de final ajută la echilibrarea și tonifierea pielii, oferindu-i un aspect mai sănătos, mai ferm și mai luminos.

În ansamblu, acest tratament combină mai multe tehnici și produse pentru a oferi o îngrijire completă pielii, de la curățarea profundă și eliminarea impurităților la calmarea și regenerarea acesteia. Funcționează sinergic pentru a aduce multiple beneficii pielii, îmbunătățindu-i textura, aspectul și sănătatea generală. Este important să fie adaptat nevoilor specifice ale pielii pentru a obține rezultate optime.

La ce să te aștepți după o ședință de tratament facial pentru ten sensibil?

După o astfel de sesiune de tratament facial complet poți să te aștepți la mai multe efecte benefice asupra pielii:

 • curățarea profundă, îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte vor face ca pielea să arate mai strălucitoare și mai revigorată.
 • unele proceduri din tratament, cum ar fi oxigenarea, masca și produsele aplicate, pot asigura o hidratare profundă, conferind pielii un aspect sănătos și proaspăt.
 • produsele antiinflamatoare și tehnicile speciale folosite în tratament pot contribui la reducerea roșeții și a iritațiilor pielii.
 • curățarea profundă și aplicarea de produse specializate pot ameliora textura pielii, reducând aspectul porilor dilatați și oferind o senzație mai netedă.
 • masajul și tehnicile specifice de îngrijire pot oferi o experiență relaxantă și revitalizantă.

În funcție de frecvența și continuitatea acestui tip de tratament, poți observa îmbunătățiri semnificative ale aspectului și sănătății pielii pe termen lung.

Este important să reții că fiecare persoană reacționează diferit la astfel de tratamente și că rezultatele pot varia în funcție de tipul de piele și de necesitățile individuale ale acesteia. De asemenea, este recomandat să discuți cu un specialist înainte de a începe un astfel de tratament pentru a te asigura că este potrivit pentru tine și pentru a înțelege cum să îl integrezi în rutina ta de îngrijire a pielii.

Cum se recomandă a se face ședințele de tratament facial pentru ten sensibil?

Tratamentul se poate efectua o dată pe lună sau la 2 luni în funcție de efectul urmărit.

Care sunt contraindicațiile procedurii de tratament facial pentru ten sensibil?

Există câteva contraindicații și situații în care ar trebui să eviți sau să consulți un specialist înainte de a urma un tratament facial detaliat:

 • dacă ai o afecțiune specifică a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, unele etape ale tratamentului ar putea irita sau agrava aceste condiții. De asemenea, persoanele cu piele extrem de sensibilă ar putea reacționa negativ la unele produse sau tehnici utilizate.
 • dacă ai răni deschise, arsuri sau iritații severe pe piele, este indicat să aștepți vindecarea completă înainte de a urma un tratament facial, deoarece aceste proceduri ar putea agrava starea pielii.
 • unele produse folosite în tratament pot conține ingrediente la care ești alergic sau la care ai o sensibilitate. Este important să verifici întotdeauna ingredientele și să comunici cu specialistul dacă ai astfel de probleme.
 • persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi acneea severă, herpesul facial activ, probleme vasculare sau dermatita periorală, ar putea avea nevoie de recomandările și supervizarea unui dermatolog înainte de a urma un tratament facial detaliat.
 • dacă ai suferit recent alte tratamente faciale sau intervenții estetice, ar putea fi necesar să aștepți o perioadă de vindecare înainte de a urma un nou tratament pentru a evita iritațiile sau complicațiile.

Este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în îngrijirea pielii sau un dermatolog pentru a evalua starea pielii tale și pentru a primi recomandări personalizate înainte de a urma un tratament facial detaliat, mai ales dacă ai unele dintre condițiile menționate sau alte probleme medicale specifice.

CMSANATATEA

Comments are closed