SănătateaBeauty

masaj relaxare
04 ianuarie 2012

Masaj de relaxare

Stiati ca stersul este cel care afecteaza mai mult de 85% din populatie?

Cu siguranta multi ne confruntam cu dureri musculare, spasme, oboseala nejustificata, dureri de cap si, cu siguranta, lista ar putea continua…

Toate se pot combate cu un masaj de relaxare bine facut de un personal calificat in acest domeniu.

Masajul de relaxare cuprinde tehnici precum framantatul, netezirea, percutie, alunecare, vibratii, tehnici active si pasive care se fac in sensul circulatiei sanguine, cu rolul de a detensiona structurile musculare si articulare afectate, de a relaxa sau de a usura anumite miscari. Miscarile au amplitudine scazuta pentru a lasa persoana careia i se face masajul sa se poata bucura de toti stimultii externi pe care ii ofera conditiile salonului sau incaperii in care se face masajul.

Aromoterapia si meloterapia sunt terapii care , folosite cum trebuie, au un rol esential in relaxarea psihica, fizica si emotionala a persoanei tratate.

Raspunsul de relaxare este un raspuns involuntar , dar previzibil al sistemului nervos la tehnicile de masaj si atingere.

Raspunsurile mecanice sunt raspunsurile fizice care au loc in organism atunci cand presiunea este aplicata la nivelul tesuturilor moi.

Masajul este cel care reduce anxietatea, stresul, oboseala, durerile de spate sau musculare, gatul intepenit precum si toata tensiunea acumulata in timpul unei zile.

Prin masaj se stimuleaza sistemul imunitar, se echilibreaza energia vitala a organismului imbunatatind astfel calitatea vietii.

Prin masaj creste serotonina, substanta chimica din organism care are un rol hotarator in emotii si ganduri.

Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, trateaza insomniile, oboseala si anxietatea.

Masajul regleaza tulburarile digestive.

Contraindicatii :

  • afectiuni maligne sau cu potential de malignizare prin masaj
  • epilepsia, psihozele
  • boli pulmonare acute
  • boli de piele (leziuni, plagi, afectiuni inflamatorii, etc)
  • afectiuni acute febrile, hemoragiile
  • afectiuni inflamatorii osoase si osteoarticulare
  • tuberculoza cu diferite localizari
  • tromboflebita
  • afectiuni cardiocirculatorii acute – angina pectorala, tulburari de ritm cardiac, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala netratata
  • afectiuni digestive acute

 

Pentru efecte mai bune si de durata se recomanda 4 – 6 sedinte  putand ajunge pana la 10 sedinte, in functie de necesitatea fiecarei persoane in parte.

Din cand in cand meritam sa ne facem timp si pentru noi insine, pentru relaxare, pentru o stare de bine emotionala si fizica, si atunci ne vine in ajutor masajul de relaxare – o adevarata terapie pentru trup si suflet !!!

 

Masaj total (maini, picioare, spate)

 

 

Masaj partial (spate sau picioare)

Sănătatea Beauty

PROGRAMEAZĂ-TE

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.